تبلیغات در گوگل
تبلیغات گوگل پلت فرم تبلیغاتی پولی است که تحت یک کانال بازاریابی شناخته شده به نام پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) قرار می گیرد، جایی که شما (تبلیغ کننده) به ازای هر کلیک یا به ازای هر نمایش (CPM) روی یک تبلیغ پول پرداخت می کنید.
Google Ads راهی موثر برای هدایت ترافیک واجد شرایط یا مشتریان مناسب به سمت کسب و کار شما است، در حالی که آنها در جستجوی محصولات و خدماتی مانند مواردی است که شما ارائه می دهید. با Google Ads قادر هستید ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید، تماس های تلفنی بیشتری دریافت کنید و بازدید از فروشگاه خود را افزایش دهید.
تبلیغات گوگلبه شما امکان می دهد تبلیغات به موقع (از طریق موبایل و دسکتاپ) در بین مخاطبان هدف خود ایجاد و به اشتراک بگذارید. این بدان معناست که در لحظه ای که مشتریان ایده آل شما از طریق جستجوی Google یا Google Maps به دنبال محصولات و خدماتی مانند شما هستند، کسب و کار شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نشان داده می شود. به این ترتیب، زمانی که برای آنها منطقی است که با تبلیغ شما مواجه شوند، به مخاطبان هدف خود می رسید.
نکته: تبلیغات پلتفرم ممکن است در کانالهای دیگر، از جمله YouTube، Blogger، و Google Display Network نیز پخش شود.با گذشت زمان، تبلیغات گوگل همچنین به شما کمک می کند که آن تبلیغات را تجزیه و تحلیل کنید و بهبود ببخشید تا به افراد بیشتری دسترسی پیدا کنید و کسب و کار شما امکان رسیدن به تمام اهداف کمپین پولی شما را داشته باشد.
تبلیغات براساس بودجه شما
علاوه بر این، بدون توجه به اندازه کسب و کار یا منابع موجود، می توانید تبلیغات خود را متناسب با بودجه خود تنظیم کنید. ابزار Google Ads به شما این فرصت را می دهد که در سقف ماهانه خود باقی بمانید و حتی هزینه تبلیغات خود را در هر مقطع زمانی متوقف کنید.
حالا به یک سوال مهم دیگر بپردازیم: آیا تبلیغات گوگل واقعاً مؤثر است؟ برای پاسخ به این، چند آمار را در نظر می گیریم:
تبلیغات گوگل دارای نرخ کلیک نزدیک به ۸ درصد است.
تبلیغات نمایشی هر ماه ۱۸۰ میلیون بار نمایش ایجاد می کنند.
برای کاربرانی که آماده خرید هستند، تبلیغات پولی در گوگل ۶۵ درصد از کلیک ها را دریافت می کنند.
۴۳٪از مشتریان چیزی را می خرند که در یک تبلیغ YouTube دیده اند.
چرا در گوگل تبلیغ کنیم؟
گوگل پر استفاده ترین موتور جستجو است که روزانه بیش از ۵ میلیارد جستجو دریافت می کند. ناگفته نماند که پلتفرم گوگل ادز نزدیک به دو دهه است که وجود دارد و به آن در زمینه تبلیغات پولی برتری می بخشد. گوگل منبعی است که توسط مردم در سراسر جهان برای پرسیدن سوالاتی که با ترکیبی از تبلیغات پولی و نتایج ارگانیک پاسخ داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد. به گفته گوگل، تبلیغکنندگان به ازای هر ۱ دلاری که در تبلیغات گوگل خرج میکنند، ۸ دلار درآمد دارند.
دلیل دیگر این است که رقبای شما از تبلیغات گوگل استفاده می کنند (و حتی ممکن است بر اساس شرایط برند شما پیشنهاد بدهند). صدها هزار شرکت از تبلیغات گوگل برای تبلیغ کسب و کار خود بهره می برند، به این معنی که حتی اگر شما به صورت ارگانیک برای یک عبارت جستجو رتبه بندی کنید، نتایج شما در صفحه پایین تر از رقبای شما قرار می گیرد.
اگر از PPC برای تبلیغ محصول یا خدمات خود استفاده می کنید، Google Ads لازم است بخشی از استراتژی پولی شما باشد – هیچ راهی برای دور زدن آن نیست.
بهترین روش های تبلیغات گوگل
اگر برای تبلیغ در گوگل تلاش ناموفق داشتید، تسلیم نشوید. دلایل زیادی وجود دارد که چرا تبلیغات گوگل شما ممکن است ضعیف عمل کند. بیایید برخی از بهترین شیوه های رایج تبلیغات گوگل را کاور کنیم.
۱. از یک الگوی برنامه ریزی PPC استفاده کنید.
کاربرد برنامه ریز، پروژه های PPC شما را سازماندهی می کند. می توانید نحوه نمایش تبلیغات خود را به صورت آنلاین مشاهده کنید، تعداد کاراکترهای خود را ببینید و کمپین های خود را در یک مکان مدیریت کنید.
۲. از کلمات کلیدی گسترده خودداری کنید.
اگر کلمات کلیدی شما بیش از حد گسترده باشند، گوگل تبلیغ شما را در مقابل مخاطبان اشتباه قرار می دهد که به معنای کلیک کمتر و هزینه تبلیغات بیشتر است.کلمات کلیدی استفاده کنید که کلیک خور هستند و آنها را طوری تنظیم کنید که تبلیغات شما را با مخاطب هدف شما مطابقت دهد.
۳. تبلیغات بی ربط اجرا نکنید.
اگر تبلیغ شما با هدف جستجوگر مطابقت نداشته باشد، کلیک کافی برای توجیه هزینه تبلیغات خود دریافت نمی کنید. تیتر و نسخه تبلیغاتی شما لازم است با کلمات کلیدی مورد نظر مطابقت داشته باشند. شما این امکان را دارید که در هر کمپین چندین تبلیغات ایجاد کنید – از این ویژگی برای تقسیم تست تبلیغاتی که بهترین کارایی را دارند بهره ببرید.
۴. امتیاز کیفیت (QS) خود را بهبود ببخشید.
امتیاز کیفیت شما (QS) نحوه رتبه بندی تبلیغات شما توسط گوگل است. هر چه رتبه شما بالاتر باشد، رنک و جایگاه شما بهتر است. اگر امتیاز کیفی شما پایین باشد، توجه کمتری به تبلیغ خود خواهید داشت و شانس کمتری برای تبدیل کاربر به مشتری دارید. گوگل امتیاز کیفیت شما را به شما می گوید، اما بهبود آن به شما بستگی دارد.
۵. لندینگ پیج آگهی خود را بهینه سازی کنید.
تلاش شما نباید با تبلیغ شما متوقف شود – تجربه کاربر پس از کلیک به همان اندازه مهم است. کاربر شما وقتی روی تبلیغ شما کلیک می کند چه چیزی را می بیند؟ آیا لندینگ پیج شما برای تبدیل بهینه شده است، یعنی از همان کلمات کلیدی استفاده می کند؟ آیا لندینگ پیج مشکل کاربر شما را حل می کند یا به سوال او پاسخ می دهد؟ کاربر شما لازم است یک انتقال یکپارچه را به سمت تبدیل تجربه کند.
برای اجرای یک کمپین تبلیغاتی موثر باید با این واژه های آشنا باشید:
AdRank
شما مکان تبلیغات خود را تعیین می کند. هرچه این مقدار بیشتر باشد، رتبه بهتری کسب خواهید کرد، توجه بیشتری به تبلیغ شما میافتد و احتمال اینکه کاربران روی تبلیغ شما کلیک کنند بیشتر است. AdRank شما با حداکثر پیشنهاد ضرب شده در امتیاز کیفیت شما تعیین می شود.
مناقصه
Google Ads براساس یک سیستم مناقصه است، جایی که شما به عنوان تبلیغ کننده حداکثر مبلغ پیشنهادی را انتخاب می کنید که می خواهید برای کلیک روی تبلیغ خود بپردازید. هرچه قیمت پیشنهادی شما بالاتر باشد، جایگاه شما بهتر است.
نوع کمپین
قبل از شروع یک کمپین پولی در Google Ads، یکی از این سه نوع کمپین را انتخاب می کنید:
- تبلیغات جستجو، تبلیغات متنی هستند که در بین نتایج جستجو در صفحه نتایج گوگل نمایش داده میشوند.
- تبلیغات نمایشی معمولا مبتنی بر تصویر هستند و در صفحات وب در Google Display Network نشان داده می شوند.
- تبلیغات ویدیویی بین شش الی ۱۵ ثانیه هستند و در یوتیوب نممایش داده می شوند.
نرخ کلیک (CTR)
CTR شما تعداد کلیک هایی است که بر تبلیغ خود به نسبت تعداد بازدیدهایی که تبلیغ شما دریافت می کند. CTR بالاتر نشان دهنده یک تبلیغ با کیفیت است که با هدف جستجو مطابقت دارد و کلمات کلیدی مرتبط را هدف قرار می دهد.
نرخ تبدیل (CVR)
CVRمعیاری برای اندازه گیری فرم های ارسالی به عنوان نسبت کل بازدیدها از لندینگ پیج شما است. به عبارت ساده تر، CVR بالا به این معنی است که لندینگ پیج شما یک تجربه کاربری یکپارچه را ارائه می دهد که با وعده تبلیغ مطابقت دارد.
شبکه نمایش
تبلیغات گوگل را می توان در صفحات نتایج جستجو یا در صفحه وب در شبکه نمایش گوگل (GDN) نمایش داد. GDN شبکهای از وبسایتها است که فضایی را در صفحات وب خود برای Google Ads فراهم میسازد. این تبلیغات میتوانند تبلیغات متنی یا تصویری باشند و در کنار محتوای مرتبط با کلمات کلیدی مورد نظر شما نمایش داده شوند. محبوب ترین گزینه های تبلیغات نمایشی، خرید گوگل و کمپین های برنامه هستند.
افزونه ها
افزونه های تبلیغاتی به شما این امکان را می دهد که آگهی خود را بدون هزینه اضافی با اطلاعات اضافی تکمیل کنید. این افزونه ها تحت یکی از این پنج دسته قرار میگیرند: لینک سایت، تماس، لوکیشن، پیشنهاد (آفر) و برنامه (اَپ).
کلمات کلیدی
هنگامی که یک کاربر گوگل موردی را در قسمت جستجو تایپ می کند، گوگل طیفی از نتایج را برمی گرداند که با هدف جستجوگر مطابقت دارد. کلمات کلیدی، کلمات یا عباراتی هستند که با آنچه جستجوگر میخواهد همسو میشوند و درخواست او را برآورده میسازند. برای مثال، جستجوگری که تایپ میکند «چگونه آدامس کفش را تمیز کنیم» نتایجی را برای تبلیغکنندگانی که کلمات کلیدی مانند «آدامس روی کفش» و «کفش تمیز» را هدف قرار دادهاند، میبیند.
PPC
پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC نوعی از تبلیغات است که در آن تبلیغکننده به ازای هر کلیک روی یک تبلیغ پرداخت میکند. PPC مختص تبلیغات گوگل نیست، اما رایج ترین نوع کمپین پولی است. قبل از راهاندازی اولین کمپین تبلیغاتی گوگل خود، مهم است که نکات PPC را درک کنید.
امتیاز کیفیت (QS)
امتیاز کیفیت شما کیفیت تبلیغ شما را با نرخ کلیک (CTR)، مرتبط بودن کلمات کلیدی، کیفیت لندینگ پیج و عملکرد گذشته شما در SERP را اندازه گیری می کند.
نحوه استفاده و ایجاد تبلیغات گوگل
راهاندازی کمپینهای پولی خود در Google به نسبت آسان و سریع است. بیشتر به این دلیل که پلتفرم شما را از طریق راهاندازی راهنمایی میکند و نکات مفیدی را در طول مسیر ارائه میدهد. پس از بازدید از سایت Google Ads و کلیک روی “Start Now”، یک سری مراحل را طی خواهید کرد که تبلیغات خود را راه اندازی و اجرا کنید. اگر نسخه تبلیغاتی و تصاویر خود را ایجاد کرده اید، تنظیم بیش از ۱۰ دقیقه طول نمی کشد. آنچه ممکن است کمتر آشکار باشد، تمام کارهای اضافی است که لازم است انجام دهید تا مطمئن شوید تبلیغات شما بهینه تنظیم شده و به راحتی قابل ردیابی است. مراحلی که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم، مواردی هستند که پس از ارسال تبلیغات خود برای بررسی انجام خواهید داد.
۱.Google Analytics را پیوند (لینک) دهید.
به طور احتمالی گوگل آنالیتیکس را روی وبسایت خود راهاندازی کردهاید که بتوانید ترافیک، تبدیلها، اهداف و هر معیار منحصربهفردی را دنبال کنید. همچنین لازم است حساب Analytics خود را به Google Ads پیوند دهید. پیوند دادن این حساب ها، ردیابی، آنالیز و گزارش دهی بین کانال ها و کمپین ها را بسیار آسان تر می سازد، زیرا می توانید این رویدادها را در یک مکان مشاهده کنید.
۲. کدهای UTM را اضافه کنید.
کدهای ماژول ردیابی Urchin (UTM) توسط Google برای ردیابی هر فعالیت مرتبط با یک پیوند خاص استفاده می شود. این بخشی از URL است که پس از علامت سؤال (؟) قرار میگیرد. کدهای UTM به شما می گویند که کدام پیشنهاد یا تبلیغ منجر به تبدیل شده است تا بتوانید موثرترین بخش های کمپین خود را ردیابی کنید. کدهای UTM بهینه سازی تبلیغات گوگل را آسان تر می سازد زیرا دقیقا می دانید چه چیزی کار می کند.
با این حال، ترفند این است که هنگام تنظیم تبلیغات Google خود، کدهای UTM خود را در سطح کمپین اضافه کنید تا مجبور نباشید این کار را به صورت دستی برای هر URL تبلیغ انجام دهید. در غیر این صورت، قادر هستید آنها را به صورت دستی با سازنده UTM گوگل اضافه کنید.
۳. ردیابی تبدیل را تنظیم کنید.
ردیابی تبدیل دقیقا به شما می گوید که چه تعداد مشتری یا سرنخ را از کمپین های تبلیغاتی خود به دست آورده اید. تنظیم اجباری نیست، اما بدون آن، ROI تبلیغات خود را حدس می زنید. ردیابی تبدیل به شما امکان می دهد فروش (یا سایر فعالیت ها) را در وب سایت، نصب برنامه یا تماس های تبلیغاتی خود ردیابی کنید.
۴. تبلیغات گوگل خود را با CRM خود ادغام کنید.
چیزی برای گفتن وجود دارد که همه داده های خود را در یک مکان نگه دارید تا بتوانید آنها را ردیابی، تجزیه و تحلیل و گزارش دهید. شما قبلا از CRM خود برای ردیابی داده های تماس و سرنخ ها استفاده می کنید. ادغام Google Ads با CRM به شما این امکان را می دهد که ردیابی کنید کدام کمپین های تبلیغاتی برای مخاطبان شما کار می کنند تا بتوانید با پیشنهادات مرتبط به بازاریابی برای آنها ادامه دهید.