طراحی سایت برنامه نویسی اختصاصی
زمانی که در باب طراحی سایت اختصاصی سخن یه میان می آید؛ همانطور که از واژگان آن مشخص است همه ابعاد براساس نیاز و سفارش مشتری پیش خواهد رفت. اما نکته برجسته و حائز اهمیت در این مبحث عدم استفاده از cms در پیاده سازی وب سایت های اختصاصی می باشد. منظور از عدم بکار گیری cms مبنی بر تلاش سفارش گیرنده برای برنامه نویسی کردن سایت به شکل منحصر و البته اختصاصی برای مشتری است.
لازم بذکر است که این فعالیت به دلیل تعدد شاخه ها و وسعت طبیعتا به واسطه یک فرد جلو نخواهد رفت. به همین سبب چند نفر به شکل گروهی در این حیطه در تلاش هستند تا مشتری را به هدف و نتیجه نهایی که منتظرش است، برسانند. در این نقاله سعی داریم به شکل جامع طراحی وب سایت اختصاصی را مور بحث و بررسی قرار دهیم تا اگر ابهاماتی در این حیطه ذهنتان را درگیر ساخته، با پاسخ های مثبت و مطلوبی روبرو گردد.
طراحی وبسایت اختصاصی
همانطور که در قسمت ابتدایی مقاله اشاره نمودیم؛ سایت اختصاصی بر پایه و اساس نیازهای کارفرما پیاده سازی می شوند. این روند به این شکل استارت خواهد خورد که کارفرما مجموعه ای از نیاز هایش را به شکل واحد و در یک قالب به شرکت طراحی سایت ارائه خواهند داد. بعد از این مرحله این نیاز ها مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا میزان هزینه برآورد و زمان تحویل مشخص گردد.
اینجاست که برای تشکیل جلسات متعددی میان طراح و کارفرما، برنامه ریزی می شود. در این جلسات طراح سعی دارد تمام نقط نظرات کارفرما را که مرتبط به بعد گرافیکی وب سایت است دریافت کند تا بعد از آماده سازی؛ در سایت پیاده سازی گردد. گاهی این امکان وجود دارد که نتیجه حاصله با معیار ها و اهداف کارفرما به شکل صد در صد تطابق نداشته باشد یا از نظر او دچار نقص باشد. اینجاست که ویرایش و اصلاحات توسط طراح آغاز می گردد تا در نهایت نتیجه یه قالب کلی از آن چیزی شود که کارفرما از ابتدای راه در پی آن بود. اما در این قسمت به شکل مرتب شده و گام به گامف به مراحلی که طراحی یک سایت اختصاصی از آغاز تا پایان پشت سر می گذارد اشاره خواهیم کرد.
مراحل انجام طراحی سایت اختصاصی
توجه داشته باشید تمامی مراحل باید به ترتیب و دقت به جزئیات انجام گردد، تا سایت موفق به گرفتن بازدید بالا شود.
۱.اگر هدف کارفرما از وارد شدن به این مسیر مالکیت یک سایت حرفه ای است، نباید از نگارش یک پروپوزال یا طرح پیشنهادی بگذرد. زیرا گام نخست اما ضروری در سایت های حرفه ای محسوب می گردد. این روند در همان جلسات اولیه مشاوره طی خواهد شد.
۲. در مرحله دوم زمان آن است که طراحی گرافیکی قالب سایت آغاز گردد. اما تنها با تایید کارفرما امکان پذیر خواهد بود.
۳. انجام اصلاحات در صورت نیاز و گرفتن تاییدیه طراح گرافیکی سایت
۴. آغاز برنامه نویسی و کد نویسی وب سایت( به زبان های PHP یا CMS همچون وردپرس، جوملا یا فریم ورک های لاراول)
۵. صفحه آرایی، چیدمان محتوا و پیاده سازی اطلاعات
۶. انجام بررسی پایانی به واسطه واحد کنترل کیفیت و بالاخره آپلود
۷. در این مرحله است که سایت به کارفرما تحویل می گردد و البته آموزش های لازم به واسطه شرکت ارائه می شود تا ابهامات کارفرما به طور کامل رفع و رجوع گردد.
مزیت های طراحی سایت اختصاصی
- افراد برای معرفی نوع کسب و کار و فعالیتشان دست به روش های متعددی می زنند تا مسیر طولانی رسیدن به اهدافشان را هر چه سریعتر پشت سر بگذارند یا به معنای واقعی به خوبی دیده شوند. گاهی این تلاش ها به شکل نوعی تبلیغات در قالب بروشور و انتشار فیلم در فضای مجازی و ….. در جهت شناساندن ویژگی های برجسته و مزیت های کوچک و بزرگ نوع کسب و کار گام برمی دارند. اما در این میان داشتن یک وب سایت بیش از هر چیز دیگری موثر واقع خواهد شد؛ اگر ابعاد متعدد دارا بودن وب سایت اختصاصی را در نظر بگیریم مطمئنا متوجه خواهیم شد که از چه روش هایی می توانیم؛ علاوه بر معرفی خود و نوع کسب و کار به واسطه مطلع ساختن آن ها از هر نوع تغییری، قرار دادن اطلاعات تکمیلی و البته دریافت پیشنهادات و نظراتشان می توانید رابطه محکم تر و نزدیک تری را با مشتریان خود داشته باشید.
- به واسطه بهره بردن از وب سایت های اختصاصی؛ حضور فرد منحصر به یک مکان خاص نخواهد بود، هر یک از اعضا موفق خواهند شد در هر جایی و در صورت نیاز به اطلاعات سایت دسترسی پیدا کنند. و در صورت ایجاد هر نوع تغییری از آن ها مطلع می شوند.
- به جرات میتوان سایت اختصاصی را یکی از اجزای حائز اهمیت در سیستم اطلاعات داخلی سازمان تلقی کرد که به یاری آن، مشتری مجبور نخواهد بود که در یک تایم معین با شرکت تماس یا به آنجا مراجعه حضوری داشته باشد. تنها کافیست با باز کردن صفحات وب سایت هر نوع سوال، ابهام و نیازهای خود را رفع نمایید.
- به همین سبب میتوان براحتی منتظر نتایج مطلوبی در نوع کسب و کار و فعالیتی که در حال انجام آن هستیم، باشیم. اما زمانی این اتفاقات رخ خواهد داد که طراحی سایت اختصاصی به درستی پیش برود و آن را در زمره سایت های خوب و سطح بالا قرار دهد.
ویژگی های برجسته یک سایت اختصاصی جلوی و مطرح
- سرعت مناسب یا بالا در لود صفحات
- نحوه صحیح قرار گیری و چیدمان اطلاعات وب سایت
- عدم نفود پذیری و سطح بالا امنیت سایت
- مورد تایید سئو
- عدم پیچیدگی در چیدمان اطلاعات وب سایت
- دسترسی به صفحات سایت به واسطه تلفن های همراه
معایب طراحی سایت اختصاصی
البته در کنار این مزیت ها و فواید بسیار؛ برخی موارد را می توانیم به عنوان عیب و نقص طراحی وب سایت اختصاصی تلقی کنیم؛ که عبارتند از:
- صرف هزینه بیشتر نسبت به سایر پلتفرم ها
- شما دارای یک وب سایت اختصاصی خواهید بود و به همین سبب موظف هستید، تمامی اطلاعات جزئی و کلی را خودتان وارد نمایید؛ به همین سبب سایت هایی که کار طراحی آن ها به واسطه ورد پرس انجام می پذیرد سرعت بالاتری را در پیاده سازی اطلاعات در پی دارد
- مطمئنا در پی آن خواهید بود که با روی کار آمدن امکانات بروز؛ آن ها را در سایت اختصاصی خود پیاده سازی و یا اضافه کنید که از لحاظ ساعات اشغالی؛ گرانتر تمام خواهد شد
تفاوت در طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی
البته که نمی توانیم به دلیل نقاط مشترک زیادی که سایت های اختصاصی و نیمه اختصاصی باهم دارند آن را در تضاد و تفاوت کامل به یکدیگر قرار دهیم. اما موارد هستند که این تفاوت را تا در میان آن ها؛ هر چند نسبی ایجاد خواهد کرد. برخی از افراد هستند که برای معرفی نوع کسب کار و دستیابی هر چه سریعتر به اهدافشان، سفارش طراحی اختصاصی یک سایت را می دهند که متناسب با آن ها تمامی استاندارد های روز دنیا در این حیطه رعایت شده باشد. اما گاهی که پای هزینه های طراحی سایت اختصاصی به میان می آید، افراد تصمیم خود را به جهت تاسیس یک وب سایت نیمه اختصاصی تغییر خواهد داد.