طراحی اپلیکیشن اندروید
اندروید، پلتفرم موبایل بسیار محبوبی است. در حال حاضر، دستگاه های اندرویدی بیش از هر نوع دستگاه تلفن همراه دیگری توسط افراد به کار می رود. این به شما به عنوان طراح این فرصت را می دهد که خالق برنامه ای باشید که میلیون ها نفر از آن استفاده کنند. در عین حال، شروع کار با طراحی اندروید ممکن است دشوار به نظر برسد، به خصوص اگر تجربه قبلی در طراحی موبایل نداشته باشید. اما نگران نباشید! نکات ذکر شده در این مقاله به شما کمک می کند که تجربه ای عالی برای کاربران موبایل در زمینه طراحی اپلیکیشن اندروید به وجود آورید.
۱- قوانین اولیه طراحی اپلیکیشن اندروید را بیاموزید
مانند سایر رشتهها، وقتی نوبت به یادگیری موارد جدید میرسد، لازم است قوانین اساسی را برای درست کردن کارها یاد بگیرید. این قوانین پایه محکمی برای طراحی شما ایجاد می کند.
۲- زبان طراحی اپلیکیشن اندروید را یاد بگیرید
این واقعیتی شناخته شده است که بهترین برنامه های ارائه شده در بازار طبق قوانین مندرج در دستورالعمل های پلت فرم ساخته می شوند. وقتی نوبت به طراحی اپلیکیشن برای اندروید می رسد، یادگیری متریال دیزاین واجب است اولین قدم طبیعی برای شما به عنوان یک طراح باشد. طراحی متریال بسیار بیشتر از دستورالعمل های پلت فرم است. این سندی است که زبان بصری را توصیف می کند. همانطور که گوگل توضیح می دهد: “ما خود را به چالش کشیدیم تا زبان بصری را برای کاربران خود ایجاد کنیم که اصول کلاسیک طراحی خوب را با نوآوری و امکان فناوری و علم ترکیب می سازد.”
۳- یک سلسله مراتب بصری قوی خلق کنید
بدون داشتن سلسله مراتب بصری مناسب در رابط کاربری خود قادر نیستید تجربه کاربری عالی خلق کنید. به همین دلیل است که وقتی صحبت از برنامههای اندرویدی میشود، عناصر اساسی شامل طراحی متریال شبکهها و فضای خالی هستند. روی حذف تمام عناصر صرفا تزئینی تمرکز نمایید و روی آنچه واقعا مهم است – محتوا – تمرکز کنید.
۴- از الگوهای رایج سیستم بهره بگیرید
بسیاری از طراحان بر این باور هستند که وقتی نوبت به ساخت یک محصول جدید می رسد، لازم است هر الگوی تعاملی برنامه خود را از ابتدا طراحی کنند. اکیدا توصیه می کنیم از دنبال کردن این مسیر خودداری نمایید. هر جزو سفارشی که با زبان طراحی متریال متفاوت است، ممکن است بار شناختی را بر کاربران افزایش دهد (به این دلیل که برای آنها ناآشنا است و باید نحوه استفاده از آن را بیاموزند). اما حتی اگر موفق به ساخت جزیی سفارشی شوید، راه حل شما هزینه بسیار بیشتری دارد. شما زمان زیادی را نه تنها برای طراحی آنها، بلکه برای اجرای آنها در مرحله توسعه صرف خواهید کرد.
اجزای استاندارد (طرحبندی استاندارد، پیمایش، طرحهای رنگی، و غیره) هزینههای طراحی و مهندسی را هم از نظر سرمایهگذاری اولیه و هم پشتیبانی طولانی مدت کاهش میدهند. هر دو اندروید و iOS دارای الگوهای زیادی هستند که استانداردهای صنعتی را در نظر می گیرند.
۵- از حرکت برای توصیف روابط فضایی بین نماها استفاده کنید
وقتی صحبت از طراحی مسطح به میان می آید، ممکن است ایجاد روابط قوی بین صفحات مختلف یا عناصر UI دشوار باشد. بدون یک ارتباط واضح و منطقی، کاربران ممکن است تعجب کنند که چگونه صفحات مختلف به یکدیگر متصل هستند. ابزاری که به ایجاد این ارتباط کمک می کند انیمیشن نامیده می شود. استعاره متریال توجه زیادی به طراحی حرکت دارد، زیرا نه تنها به انتقال معنای UI کمک می کند، بلکه رابط را پویاتر میسازد.
در این مثال، از حرکت برای ایجاد ارتباطی منطقی بین دو حالت مختلف استفاده میشود – مرور آهنگهای موسیقی و گوش دادن به آهنگ مورد علاقه.
۶- دسترسی را فراموش نکنید
در تلاش برای ساخت اپلیکیشن زیبا، بسیاری از طراحان یک قانون اساسی طراحی خوب را نادیده می گیرند که آن دسترسی است. در دسترس بودن گزینه ای است که به کاربران با هر توانایی اجازه می دهد تا با موفقیت از UI استفاده کنند. همانطور که متریال دیزاین می گوید: “یک محصول با طراحی خوب برای کاربران با هر توانایی، از جمله افرادی که بینایی ضعیف، نابینا، اختلالات شنوایی، اختلالات شناختی، یا اختلالات حرکتی دارند، قابل دسترسی است.”
قابلیت دسترسی با موارد کوچکی مانند انتخاب کنتراست مناسب برای عناصر UI و کپی متن شروع می شود. W3C نسبت کنتراست زیر را برای متن بدنه و متن تصویر توصیه می کند:
- متن کوچک لازم است نسبت کنتراست حداقل ۴.۵:۱ در پس زمینه خود داشته باشد
- متن بزرگ (با ۱۴pt bold/18 pt معمولی و بالاتر) لازم است نسبت کنتراست حداقل ۳:۱ در پس زمینه خود داشته باشد.
۷- حتی طراحان بزرگ نیز ممکن است در دام مشکل کم کنتراست بیفتند.
وقتی کنتراست مناسبی برای عناصر رابط کاربری خود داشته باشید، قادر هستید به موارد پیچیده تری مانند انیمیشن ها و صدا بروید. حتما جلوههای حرکتی و صوتی را اختیاری کنید تا کاربرانی که اختلال بینایی یا شنوایی دارند توانایی خاموش کردن آنها را در صورت نیاز داشته باشند. برنامه واجب است زیرنویس، رونوشت یا جایگزین دیگری برای جلوههای حرکتی حیاتی یا هشدارهای صوتی داشته باشد.
۸- مشخصات دستگاه را در نظر بگیرید
وقتی نوبت به طراحی اپلیکیشن برای اندروید میرسد، مدلهای مشخصی از صفحه نمایش ها و دستگاهها را نخواهید داشت. اندروید روی دستگاه های مختلفی اجرا می شود که دارای اندازه صفحه نمایش و تراکم پیکسلی متفاوتی هستند.
شرکتهایی که در توسعه اپلیکیشن موبایل تخصص دارند، همیشه تستهای مختلفی را انجام میدهند که ببینند آیا محصولشان روی همه نوع دستگاه به خوبی کار میکند یا خیر. این تست معمولا توسط تیم تضمین کیفیت (QA) انجام می شود. آنها همچنین گزارش های دقیقی از اشکالات یافت شده در فرآیند تهیه می کنند.
آماده بهینه سازی طراحی اپلیکیشن اندروید برای اکثریت قریب به اتفاق گوشی های با اندازه صفحه نمایش متفاوت باشید. اندازه و تراکم صفحه نمایش ممکن است به شدت فرق کند.
برای دستیابی به این هدف، لازم است آن را از px به پیکسل های مستقل از چگالی ( dpیا dip ) به عنوان واحد اندازه گیری تغییر دهید. حفظ استقلال چگالی مهم است زیرا بدون آن، یک عنصر UI (مانند یک نماد) ممکن است در صفحه نمایش با چگالی کم بزرگتر و در صفحه نمایش با چگالی بالا کوچکتر به نظر برسد.
نمونه ای از دو دستگاه که اندازه یکسانی دارند اما تراکم پیکسلی متفاوتی دارند. سیستم اندروید از dp برای کمک به شما در دستیابی به استقلال چگالی استفاده می کند.
مطمئن شوید که نحوه پشتیبانی از اندازه های مختلف صفحه نمایش را بررسی نموده اید.
هدف شما، به عنوان یک طراح، بمهم است اطمینان از این موضوع باشد که موراد زیر در هر اندازه و تراکم صفحه نمایش عالی به نظر برسند:
- اشیاء متنی یا Text objects (مانند برچسب ها، کپی متن)
- نمادها و تصاویر (به عنوان مثال تصاویر پس زمینه)
- محتوای پویا (مانند انیمیشن و ویدیو)
۹- بهینه سازی برای سخت افزارهای مختلف
بهترین عملکرد ممکن را برای اپلیکیشن خود دریافت کنید. نمیتوانید پیش خود حساب کنید که همه کاربران شما دارای سختافزار پیشرفته هستند. بنابراین لازم است روی کاهش تقاضای برنامهتان برای منابع سختافزاری تمرکز کنید. در حالت ایدهآل، برنامهای که طراحی میکنید بهتر است روی سختافزارهای مختلف با هر مدل و قیمتی کار کند.
نکته: از تجزیه و تحلیل Google Play استفاده کنید که متوجه شوید رایجترین دستگاههایی که افراد برای کار با برنامه شما به کار می برند، کدامها هستند. برنامه خود را برای این گروه از دستگاه ها بهینه سازی نمایید.
۱۰- از قابلیت های دستگاه بهره مند شوید
دستگاه های تلفن همراه مدرن دارای قطعات سخت افزاری زیادی هستند که قادر هستید از آنها برای آسان تر کردن زندگی کاربران استفاده کنید. دوربین، موقعیت مکانی GPS، بلوتوث، NFC، شتابسنج، ژیروسکوپ و موارد دیگر — همه این حسگرها قابلیت تقویت تجربه کاربر را دارا هستند. بگذارید مثالی ساده از نحوه استفاده از موقعیت مکانی GPS برای کارهای معمولی به شما ارائه دهیم. وقتی نوبت به پر کردن فرم میرسد، به جای اینکه از کاربر درباره موقعیت مکانی فعلیاش سوال کنید، این امکان را دارید که درخواست دسترسی به سرویس موقعیت مکانی را بدهید و جزئیات مورد نیاز را به صورت خودکار پر کنید. این امر باعث صرفه جویی در وقت با ارزش برای کاربران شما می شود.
۱۱- برند خود را تحت فشار قرار دهید
وقتی نوبت به طراحی اپلیکیشن اندروید می رسد، یکی از اهداف شما واجب است انتقال شخصیت برندسازی باشد. شما باید محصولی بسازید که نشان دهنده برند شما باشد. طراحان دارای چند ابزار قدرتمند در جعبه ابزار خود هستند که می توان از آنها برای این منظور استفاده کرد:
- رنگ: از رنگ اجزا برای مطابقت با برند ما بهره مند شوید.
- تصاویر: تصاویری طراحی کنید که پیام را ارائه می دهد و با برند شما مرتبط است.
Google Trips تصاویر زیبایی را به کار می برد که به بازتاب نام تجاری کمک شایانی می کند.
۱۲- نمونه اولیه و طرح خود را آزمایش کنید
وقتی نوبت به طراحی اپلیکیشن اندروید و ساخت آن می رسد، چاره ای جز نمونه سازی و آزمایش طرح شما نیست. سعی نکنید از همان اولین تلاش یک طرح عالی ایجاد کنید. در بیشتر موارد، به سادگی غیرممکن است. درعوض، آماده باشید تا محصول خود را تکرار کنید.
داشتن ابزار نمونه سازی عالی اندروید در جعبه ابزار طراح شما قادر است زندگی شما را بسیار آسان تر سازد. نه تنها به شما کمک می کند که در عرض چند دقیقه یک نمونه اولیه تعاملی با وفاداری بالا ایجاد کنید، بلکه به شما امکان می دهد نمونه اولیه را با کاربران واقعی آزمایش کنید. بنابراین، دفعه بعد درباره اینکه یک ویژگی/صفحه/عنصر/عنصر UI خاص محصولتان لازم است ظاهر یا عملکردی چگونه داشته باشد، حدس نزنید، بلکه آن را آزمایش کنید!
۱۳- تکرارهای طراحی را پیگیری کنید
وقتی کارهای طراحی اپلیکیشن اندروید خود را پیگیری می کنید، این به شما کمک می کند تا درک بهتری از نحوه تکامل تفکر طراحی خود داشته باشید. حفظ تمام تکرارهای منفی (تلاش های ناموفق) بسیار مهم است. تکرارهای منفی دانش شما را از تکرار اشتباهات مشابه باز می دارد.
جمع بندی
وقتی نوبت به ساخت و طراحی اپلیکیشن اندروید عالی می رسد، مهم ترین امری که لازم است در نظر گرفته شود، این است که شما آن را برای کاربران خود طراحی می کنید نه خودتان. به عنوان یک طراح، لازم است زمان کمتری را صرف فشار دادن پیکسل ها و زمان بیشتری برای کار با کاربران خود کنید. آزمایش کنید، رویکردهای مختلف را امتحان نمایید، روشی را انتخاب کنید که برای مخاطب هدف شما بهترین کارایی را دارد و برای کاربران خود ارزش گذاری نمایید. موفق باشید!