طراحی فروشگاه اینترنتی

همه ما به دنبال راه هایی برای طراحی سایت فروشگاهی و کارآمدتر بودن کسب و کار خود هستیم.

ضرب المثلی است که می گوید اگر آنلاین نیستید، وجود ندارید. ضرب المثلی که هر روز با تسلط بازار آنلاین بر دنیای خرید مرتبط‎‎ تر می شود. برای خرده فروشان، این جمله لازم است به این صورت تفسیر شود: اگر در حال حاضر یک سایت تجارت الکترونیک ندارید، ممکن است از رسیدن به اهداف درآمدی و دستیابی به پتانسیل کامل خود جلوگیری کنید. طراحی سایت فروشگاهی دقیقا شامل چه چیزی است؟ به زبان ساده، این فرآیند ایجاد یک فروشگاه آنلاین برای تجارت شما است تا به صورت دیجیتالی به خریداران هدف بفروشد.

برای طراحی سایت فروشگاهی یا همان تجارت الکترونیک، لازم است محتوا و محصولات خود را برای نمایش موثر در اینترنت برنامه ریزی، مفهوم سازی و ترتیب دهید. فشار تجارت الکترونیک در حال حاضر آغاز شده است، زیرا شرکت ها و خریداران بیشتری برای خرید خود به فروشگاه های تجارت الکترونیک روی می آورند. در سال ۲۰۲۰، فروش آنلاین والمارت (Walmart) تا ۹۷ درصد افزایش یافت. رشد فروش و سود آمازون در سه ماهه دوم ۴۰ درصد بود. این فقط افراد بزرگ نیستند که از اشتهای زیاد مصرف کنندگان برای خرید آنلاین سود می برند. خرده فروشان کوچکتر مانند Howards Storage World و B-Wear Sportswear، در میان سایرین، شاهد رشد دو و حتی سه رقمی درآمدهای تجارت الکترونیک در مقایسه با سال قبل هستند.

طراحی های جدید و مدرن سایت فروشگاهی و تجارت الکترونیک آنها برای تبدیل مشتری ساخته و بهینه شده است. شما نیز قادر هستید به مجموعه رو به رشد خرده فروشانی بپیوندید که به طور مداوم اهداف تجارت الکترونیک سالانه خود را دنبال می کنند و از آنها فراتر می روند.

چه مواردی برای ساخت و طراحی سایت فروشگاهی زیبا و با کارایی بالا لازم است؟

مهم نیست که چه نوع سایت تجارت الکترونیکی را می خواهید بسازید، اولین موردی که نیاز دارید یک پلت فرم تجارت الکترونیک است که به شما در ساخت بهترین سایت فروشگاهی کمک می کند. سه نوع اصلی از پلتفرم های تجارت الکترونیک در بازار موجود است:

  • اُپن سورس
  • SaaS
  • تجارت بی مدیر

هر یک از آنها جعبه ابزاری برای ساخت سایت فروشگاهی آنلاین در اختیار شما قرار می دهد: صفحه ساز، صفحه پرداخت، ادغام درگاه پرداخت و موارد دیگر. تفاوت بین این پلتفرم های تجارت الکترونیک در سطوح زیر است:

  • سفارشی سازی
  • کارایی
  • مجموعه ویژگی های داخلی
  • انعطاف پذیری

پلتفرم های SaaS تجربه طراحی سایت فروشگاهی تجارت الکترونیکی را ارائه می دهند. شما قادر هستید با استفاده از ویرایشگر بصری drag and drop در چند ساعت فروشگاهی را طراحی کنید، هر چند که مبادله آن سفارشی‌سازی محدود و ناتوانی در افزودن ویژگی‌های سفارشی است.

 پلتفرم های منبع باز مانند یک بوم خالی هستند که با صرف زمان و تلاش کافی می شود آن را به هر نوع سایت تجارت الکترونیک تبدیل ساخت. با این حال، شما همه چیز را از ابتدا ایجاد می کنید، به این معنی که  با یک کدنویس و یک طراح در تماس باشید.

پلتفرم‌های تجارت بدون مدیر با انعطاف‌پذیری در ذهن ساخته می شوند و به شما این امکان را می‌دهند که تجربه‌های خرید متفاوتی را با یک موتور تجاری قدرتمند در پشتیبان در هر کجا بسازید. به شما این امکان را می‌دهد که پلتفرم خود را در هر زمان تغییر دهید. با این حال، یک فرآیند پیچیده تر با سیستم های اضافی مورد نیاز همراه است.

شما قادر هستید انتخاب کنید بین:

  • تجارت بدون مدیر و پلتفرم هایOpen SaaS.  
  • پلتفرم‌های SaaS مانند Shopify، که دارای یک پیشنهاد تجاری بدون مدیر هستند، هرچند با محدودیت‌های تماس API سفت و سخت در ثانیه.
  • سازندگان سایت SaaS مانند Squarespace و Wix.
  • پلتفرم های منبع باز مانند Magento که ویرایشگر تم بومی ندارد و WooCommerce که از نظر فنی یک افزونه تجارت الکترونیک است.

چنین راه حل های تجارت الکترونیک قابلیت های طراحی شما را برای ساخت سایت های زیبا و منحصر به فرد محدود نمی کند و نیازی به ایجاد عملکرد اصلی تجارت از ابتدا ندارید.

مهم نیست که کدام سایت فروشگاه ساز را برای راه اندازی انتخاب می کنید، مهم است که مطمئن شوید انتخاب برتر شما دارای ویژگی های زیر است:

۱.   پاسخگویی تلفن همراه

 پاسخگویی موبایل برای موفقیت یک سایت فروشگاهی بسیار مهم است. بیش از ۴۶ درصد از مصرف‌کنندگان کل فرآیند خرید خود (از تحقیق تا خرید) را در گوشی‌های هوشمند انجام می‌دهند و حتی حدود ۷۵ درصد اعتراف کرده‌اند که سایت‌هایی را که برای موبایل بهینه‌سازی نشده‌اند، رها می‌سازند. یک پلت فرم پاسخگوی تجارت الکترونیک ممکن است تضمین کند که بازدیدکنندگان از انواع دستگاه ها به همان اندازه تجربه عالی در محل دارند – بدون هیچ گونه محدودیت طراحی .

۲.   فرصت های سفارشی سازی

زیبایی، یک ارزیابی بسیار ذهنی است. با این حال، وقتی صحبت از طراحی وب می‌شود، «ظاهر خوب» به طور معمول به معنای یک چیدمان مناسب، تایپوگرافی و نماد نگاری زیبا، تصاویر واضح و سایر عناصر طراحی در سایت است که فروشگاه شما را از دیگران متمایز می‌سازد.

اگر پلتفرم تجارت الکترونیک شما فاقد ویژگی‌های سفارشی‌سازی و قالب‌های زیبای آماده برای استفاده است، در کاربرد قالبی مشابه صدها فروشگاه دیگر گیر کرده‌اید، و فضای کمی برای نشان دادن تفاوت برند شما وجود ندارد.

۳.   پیمایش سایت کاربر پسند

پیمایش اصطلاحی برای تمام عناصر رابط کاربری است که کاربران قادر هستند برای دستیابی به اطلاعات خاصی در سایت شما استفاده کنند. اینها شامل منوی پیمایش سرصفحه، صفحات دسته بندی محصولات، فیلترها، جستجو در سایت و پاورقی ها می شود. فرض کنید یک پلت فرم تجارت الکترونیک توانایی شما را برای ایجاد مسیرهای پیمایشی سفارشی محدود می کند. در این صورت، شما با یک سایت زیبا اما ناکارآمد مواجه خواهید شد که تعداد کمی از مشتریان مایل به استفاده از آن هستند و نرخ تبدیل شما برای آن متضرر خواهد شد.

یک سایت باکیفیت و ساده برای استفاده قادر است تفاوت‌هایی را بین مرور مشتری و خرید مشتری ایجاد کند.

۴.   تجربه کاربری قانع کننده ای را ارائه می دهد

لذت کاربران را ترغیب می کند تا خرید خود را تکمیل نمایند و سپس مقداری دیگر خرید کنند. چه چیزی این حس لذت را شعله ور می سازد و یک برند را به سطح بالاتری می برد؟ یک تجربه کاربری کاملا فکر شده UX نقش مهمی ایفا می کند در حصول اطمینان از اینکه سایت شما نه تنها کاربردی است، بلکه بصری، قابل اعتماد، کاربر پسند و آسان برای پیمایش است. این عوامل لذت تعامل با سایت را افزایش می دهد و مرور را به تجربه لذت بخشی تبدیل می سازد. به تبدیل‌های بالاتر، خریدهای تکراری، نظرات تحسین‌آمیز و توصیه‌های دهان به دهان فکر کنید. این موارد قابل توجه هستند و می توانند بین رشد و نزول یک فروشگاه تفاوت ایجاد کنند.

چگونه تشخیص می دهید که پلتفرم تجارت الکترونیک شما سازگار با تجربه کاربری است؟

  • اجزای اصلی UI را ارزیابی کنید. سایت را مرور کنید تا متوجه شوید که آیا پیمایش را دوست دارید، طرح بندی ها را موثر و همه عناصر طراحی را بصری و زیبا بیابید.
  • فرصت های سفارشی سازی را بررسی کنید. هرچه عناصر بیشتری را بتوانید تغییر دهید، UX منحصربه فرد تری را قادر هستید در مقیاس عملیات خود ایجاد کنید. به یاد داشته باشید: چیزی که برای یک فروشگاه کوچک شبیه یک «شروع کننده» خوب به نظر می‌رسد ممکن است برای عملیات‌های بزرگ‌تر تبدیل به یک بدهی پول‌ساز شود. اطمینان حاصل کنید که می‌توانید با تغییر اولویت‌های خود، عناصر طراحی مختلف را اضافه کنید.
  • عملکرد سایت را اندازه گیری کنید. زمان بارگذاری صفحه و سرعت کلی سایت از UX شما کم یا زیاد می شود. صفحات کند، عناصر طراحی دارای اشکال، و ویدیوهای محصول با بارگذاری آهسته اغلب ناشی از یک CMS/CDN ضعیف و ارائه دهنده میزبانی است که توسط پلت فرم تجارت الکترونیک استفاده می شود.

تفاوتهای طراحی بین سایتهای فروشگاهی و تجارت الکترونیک B2C و B2B

برای طراحی یک سایت با کارایی بالا، لازم است مخاطبان هدف خود و بهترین راه رسیدن به آن را بشناسید. هر دو وب‌سایت تجارت الکترونیک تجارت با تجارت (B2B) و تجارت با مصرف‌کننده (B2C) دستور کار یکسانی دارند. اما ابزار رسیدن به این هدف تا حدودی متفاوت است.

  • برای شرکت های B2C، آگاهی از برند اولویت شماره ۱ است. یک نام تجاری قابل تشخیص (در هنگام انتخاب نام دامنه خود به این موضوع فکر کنید) با حضور آنلاین قوی = سهم بالاتری از کل بازار آدرس پذیر.
  • برای شرکت های B2B، اولویت اصلی تولید سرنخ است. با یک بازار خاص و چرخه خرید طولانی تر، برندهای B2B لازم است یک پایپ لاین ثابت از سرنخ ها را حفظ کنند.

در دنیای امروزی و در قرن جدید، بیشتر خریدهای از طریق سایت های فروشگاهی انجام می شود. افراد بدون صرف وقت و هزینه حمل ونقل محصول و کالای مورد نظر خود را در سایت ها مشاهده کرده، بررسی  و اقدام به خرید آن می کنند. این امر باعث شده است که حتی بسیاری از صاحبان مشاغل نیز از طراحی سایت فروشگاهی کمک بگیرند و محصولات خود را به صورت آنلاین در معرض دید مردم جهت خرید قرار دهند. اگر شما نیز به دنبال طراحی سایت فروشگاهی هستید، همکاران ما در سایان وب آماده ارائه خدمات طراحی سایت فروشگاهی به شما عزیزان هستند.